Telefon: 021-326.22.10
Email:
Comanda rapida

 
Navigare rapida: AcasaArticole
 

Cum aleg echipamentele de uz comercial


Echipamentele de uz comercial se aleg in functie de destinatia spatiului si de posibilitatile tehnico-economice.

 

TEMPERATURA

 

Temperatura variaza intre 19°C si 24°C:
Iarna: 19°C-23°C
Vara: 20°C-24°C
Corpul uman face schimb de caldura prin convectie si radiatie, din aceasta cauza temperatura inconjuratoare este foarte importanta. Nu atat a aerului cat si a peretilor inconjuratori. Să examinam încărcarea termica cauzata de aerul proaspăt provenind de la o cameră aglomerata. Acesta este un caz interesant de analiză al echilibrului energetic total. Cu toate acestea, este important să se examineze ora din zi sau noapte, atunci când camera devine complet ocupata, apoi sa se moduleze rata aportului de aer proaspăt. Prin analizarea diferitelor curbe de încărcare, se poate identifica faptul că există diferite trasee, în funcție de tipul de cameră. Termica de încărcare se modifică în funcție de cameră și de momentul din zi. Cifra de încărcare termică arată trei exemple:-un bar, un restaurant și un magazin. Analizand cele trei curbe, vom vedea că încarcarile maxime apar în momente diferite.

Incarcare incalzire

 

UMIDITATEA RELATIVA

 

În mod ideal, umiditatea relativă ar trebui să se încadreze la un interval de 40% - 60%. Un RH de 40% și mai mic determină uscăciunii ale gatului si pielii. Un RH de 60% și mai mare cauzeaza disconfort, dureri de cap și pielea se simte lipicioasa. Un sentiment de disconfort este deja remarcat la limitele superioară și inferioară (40% și 60%).

 

VITEZA DEBITULUI DE AER


Oamenii au fost "proiectati" de natură să accepte ca normale anumite viteze ale debitului aerului. Cu toate acestea, în cazul în care fluxul de aer nu vine din fata, omul se simte inconfortabil și ar trebui evitat. Dacă direcția fluxului nu poate fi schimbata, fluxul de viteză trebuie să fie cât mai scăzut posibil: între 0,1 m/s și 0,15 m/s.

În scopul de a îndeplini aceste cerințe, poziția de mobilierului și ocupanților trebuie stabilite dinainte. Aceasta va evita disconfortul cauzat de proasta direcționare a curentului de aer și de prevenire a aerului de a fi blocat din cauza mobilierului si peretilor. Pentru a optimiza re-circulația aerului într-o cameră, proiectantul trebuie să faca următoarele:

• identificarea zonei, în cazul în care ocupanții nu sunt în mișcare (zona de staționare);
• identificarea poziției comune de stationare a ocupanților pentru a afla dacă fluxul de aer vine din fata sau din spate (fig. 2);
• identificarea zonei in care oamenii se deplasează (zone de tranzit);
• selectați Air-Inlet sau Air-outlet
• verifica pentru a vedea ca aerul curent sa nu se interfereze cu zona de staționare (fig. 1):
• verifica fluxul de viteze a oricarui curent de aer in zona de stationare.

aer1

aer2

 

CALITATEA AERULUI


Nu este atat de usor sa identifici calitatea aerului într-o cameră închisă, deoarece este dificil pentru ocupanți să spună dacă respira sau nu aer de bună calitate. Problema este complexă deoarece există mai multe surse de poluare care emit mii de contaminanții, sub formă de gaz. Ocupanții clădiri respective pot dezvolta anumite simptome în cazul în care nu au fost luate măsuri, cum ar fi dureri de cap, inrosirea ochilor, iritatii ale pielii, etc. Pentru inceput este bine sa se definească exact ceea ce se înțelege prin aer de calitate. Acest lucru este dificil de făcut, deoarece aerul poate fi un complex de lichid format din diferite gaze care conțin diferite particule solide în suspensie. Aceste particule includ microbi, polen, spori, praf, etc.

Componența aerului pe care îl respirăm:

Component
% din volum
 
Azot
78
 
Oxigen
21
 
CO2

0.03

 
Alte
0.97
 

Calitatea aerului necesar pentru un birou este complet diferit fata de cel necesar de unei sali de operare. Calitatea aerului afecteaza direct ocupanții camerei pentru că atunci când respirația ei emit de asemenea caldura, vapori de apă și dioxid de carbon, care, la rândul ei, creează principala sursa de poluare. În rezumat, condițiile necesare pentru a face o cameră confortabilă sunt după cum urmează:

Valori optime de temperatura si umiditate relativă :

  • Temperatura: 20 ° C-24 ° C
  • RH: 40-60%
  • Viteza debitului de aer: 0,15 m/s

Camera va fi în continuare confortabila chiar și la limitele exterioare de temperatura : 20°C și 24°C. Cu toate acestea, atunci când RH este fie de 40% sau 60%, confortul optim va fi mai scurt. În acest caz, viteza debitului de aer trebuie să fie mai mică sau egală cu 15 mc / s (0,15 m/s).


Alte articole:

Despre noi | Angajari | Termeni si Conditii | GDPR | Harta Site | ANPC
Toate drepturile rezervate 1992 - 2019 Instarom Instalatii Romania

INSTAROM - Instalatii Romania